Sri Lanka: En rejseguide

//

Der er meget, der gemmer sig under overfladen af denne lille østat ud for Indiens sydspids. Den gamle hovedstad Anuradhapura blev for nylig udnævnt til verdensarv af UNESCO og giver besøgende et indblik i, hvordan livet var for de tidlige srilankanere. Faktisk er der mange flere uopdagede steder, der venter på at blive opdaget sammen med landets snoede veje og frodige grønne bakker. Sri Lanka er en af verdens mest forskelligartede destinationer, når det gælder natur og kultur (for ikke at nævne mad). Det er nemt at komme rundt med tog eller bus, men hvis du virkelig vil fordybe dig i den lokale livsstil, så tag tingene til fods. Alt fra krydderier, frugter, friske blomster og hjemmedyrkede grøntsager kan du finde rundt om hvert hjørne her. Så smid din guidebog og tag med os på denne tur i en hvirvelvind rundt i det land, som er Sri Lanka!

Lad os komme i gang!

Dette er en vejledning for de uindviede. Sri Lanka er som et mysterium – en skat, som vil blive afsløret, efterhånden som du lærer stedet at kende. Hvis du skal besøge Sri Lanka, skal du sikre dig, at du forstår, hvor du skal hen, og hvordan du kommer dertil. Togstationerne i Colombo og Kandy ligger centralt, så det er nemt at hoppe på deres tog og nyde landskaberne. Bagage kan normalt checkes igennem på stationen, men hvis du rejser let, kan du beholde din bagage med dig, indtil du ankommer til din destination.

Sådan kommer du til Sri Lanka

Sri Lankas vigtigste internationale lufthavn ligger i Colombo, men landet har også knudepunkter i Chennai og Koggala, hvorfra der er forbindelse til indenrigsflyvninger. Sri Lanka Airlines er en pålidelig mulighed for internationale rejser. Den bedste måde at komme rundt i landet med offentlig transport er med tog eller bus. Rejsende kan også leje biler med chauffør og tage af sted på egen hånd på opdagelse i landet.

Rejsebeskrivelse

i Sri Lanka Sri Lanka er et rigt land ud for Indiens sydspids, og det er let at se hvorfor. Denne lille ø har både gamle ruiner og moderne udviklinger, hvilket gør den til et spændende sted for rejsende.

En dag i Colombo

Så snart du lander i Bandaranaike International Airport i Colombo, bliver du budt velkommen af en venlig lokal person. De hjælper dig med din bagage og giver dig vejvisning til dit hotel. Derfra er det kun en kort tur til Sri Lankas opadstormende hovedstad: Colombo. Byen er hjemsted for nogle af Sri Lankas fineste koloniarkitekturer og ligger på bredden af Kelani-floden. Byen har tiltrukket besøgende lige siden den blev hovedstad i 1815. Colombo er et af de mest levende steder i Sri Lanka, hvor mange etniske grupper bor sammen i relativ harmoni – fra singalesiske buddhistiske indbyggere til tamiler, muslimske maurere til kristne europæere og meget mere! Hvis du har et par timer fri i dit nye hjemland, skal du sørge for at besøge Galle Face Green med den berømte udsigt over bugten og de gamle hollandske fæstningsværker. Besøg desuden Fort Fredrick for dens velbevarede hollandske arkitektur eller St Sebastian’s Church for dens fantastiske mauriske arkitektoniske detaljer. Når mørket falder på denne vidtstrakte metropol, kan du tage ned til Chinatown for at spise mad fra forskellige dele af Asien eller ned ad King Street for at høre levende musik og danse!

Højdepunkter i Anuradhapura

Den gamle hovedstad, Anuradhapura, er det perfekte sted for en indadvendt person til at genoplade batterierne og udforske landets historie. Gamle levn er spredt ud over hele byen, herunder nogle af de tidligste eksempler på buddhistisk kunst, der findes. For at få et bedre perspektiv på Sri Lankas fascinerende fortid kan du tage en tur rundt i ruinerne og nyde, hvad de har at byde på. Hvis du ønsker at udforske mere end blot ruiner, så tag østpå mod Galle Face Green. Denne panoramaudsigt over en af verdens mest maleriske bugter er lige som taget ud af et postkort. Du kan også vandre op på den nærliggende Adam’s Peak for at få en spektakulær udsigt over begge sider af Sri Lanka og videre ud over det!

Rejsen gennem bjergene: Habarana og Bentota

Habarana: Den nye by Habarana ligger i det centrale højland i Sri Lanka. Det er et populært stop for turister, der ønsker at udforske de nærliggende gamle ruiner i Anuradhapura. Med det tempererede vejr og de rolige landsbyer er det let at føle sig hjemme her. Bentota: Bentota-stranden er en af de mest berømte strande i Sri Lanka. Det er en eksklusiv strækning af sand, hvor folk kommer for at slappe af og nyde solen, surfe og feste hele dagen lang!

Stranden ved Bambalapitiya

Sri Lankas strande er nogle af de smukkeste i Det Indiske Ocean. Hvis du er på udkig efter en sandferie, kan du tjekke Bambalapitiya tæt på Galle. Stranden er omgivet af caféer og hoteller, der får dig til at føle dig som om du er på en caribisk ø fra dit eget værelse. Vi er vilde med Ayurveda Village Beach Resort, som ud over de fantastiske vandsportsmuligheder også tilbyder spa og yogakurser. I nærheden ligger også den naturskønne St Peter’s Church, som blev bygget i 1837. Hvis du er på udkig efter noget mere autentisk, kan du tage over til Hambantota Beach nær Matara. Området er blevet udpeget som en “øko-følsom zone”, så det er forbudt for alle former for udvikling. Men bare rolig; der er masser af andre strande i nærheden, hvor der stadig er rig mulighed for at solbade, snorkle og svømme. Du kan få flere oplysninger om seværdigheder i Sri Lanka og planlægge din rejse på Sri Lankas turistministeriums websted .

Jaffna: Sri Lankas tamilske hjerteområde

En betydelig del af Sri Lankas befolkning består af tamiler, og dette overvejende tamilske kulturcenter er noget af et syn at se. Det er her, at besøgende kan få en smagsprøve på Jaffnas kulturarv samt på køkkenet, som omfatter nogle af landets mest berømte retter. Når du besøger Jaffna, skal du sørge for at få et glimt af det gamle hollandske fort og gå rundt i byen med dens lokkende blanding af arkitektur fra forrige århundreder. Dette er blot nogle af højdepunkterne blandt de mange ting, der venter på dig i denne smukke by.

Sidste ord

Sri Lanka er et meget interessant land at besøge. Denne rejseguide vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af din rejse til dette lille ørige land. Den gamle hovedstad Anuradhapura blev for nylig udnævnt til UNESCO’s verdensarvsliste og giver besøgende et indblik i, hvordan livet var for de tidlige srilankanere. Faktisk er der mange flere uopdagede steder, der venter på at blive opdaget langs landets snoede veje og frodige grønne bakker. Sri Lanka er en af verdens mest forskelligartede destinationer, når det gælder natur og kultur (for ikke at nævne mad). Det er nemt at komme rundt med tog eller bus, men hvis du virkelig vil fordybe dig i den lokale livsstil, skal du tage tingene til fods. Alt fra krydderier, frugter, friske blomster og hjemmedyrkede grøntsager kan du finde rundt om hvert hjørne her. Så smid din guidebog og tag med os på denne hvirvelvindstur rundt i det land, der er Sri Lanka.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark