Sundhedsmæssige virkninger af overvægt og fedme

//

De sundhedsmæssige risici ved overvægt og fedme er veldokumenterede. Men vidste du, at dit BMI (body mass index) kan hjælpe dig med at beregne dine risici, så gå her for at få mere at vide bmiberegner.dk/bmi-beregner-kvinder

 

I dette blogindlæg undersøger vi de sundhedsrisici, der er forbundet med overvægt eller fedme, og hvordan dit BMI kan hjælpe dig med at forstå dine risici.

 

Hvad er sundhedsrisikoen ved overvægt eller fedme? Der er en række sundhedsrisici forbundet med overvægt eller fedme. Disse omfatter: – Øget risiko for hjertesygdomme – Øget risiko for slagtilfælde – Øget risiko for type 2-diabetes – Øget risiko for visse typer kræft – Øget risiko for søvnapnø – Øget risiko for ledproblemer Dette er blot nogle få af de sundhedsrisici, der er forbundet med overvægt eller fedme. Og desværre øges disse risici, jo højere dit BMI bliver. Hvordan kan jeg beregne mit BMI? Dit BMI er et mål for dit kropsfedt baseret på din højde og vægt. Du kan beregne dit BMI ved hjælp af denne BMI-beregner. Et BMI på 25 eller derover anses for at være overvægt. Et BMI på 30 eller derover betragtes som fedme. Et BMI på 40 eller derover betragtes som sygelig fedme. Hvis du er overvægtig eller fed, er det vigtigt at tale med din læge om, hvordan du kan tabe dig og forbedre dit helbred. Hvis du taber selv en lille mængde vægt, kan det være med til at reducere din risiko for de sundhedsproblemer, der er nævnt ovenfor. Kæmper du med din vægt?

 

Har du forsøgt at tabe dig uden held?

 

Hvis du kæmper med at tabe dig, er der en række ressourcer, der kan hjælpe dig. Din læge kan hjælpe dig med at udarbejde en plan for vægttab, der er den rigtige for dig. Og der er en række online ressourcer, såsom kalorieberegner og kostplaner, som også kan være nyttige. Det vigtigste er at komme i gang med et vægttab i dag.

 

Uanset hvor meget vægt du har brug for at tabe dig, er de sundhedsmæssige fordele ved vægttab indsatsen værd at gøre. Så tal med din læge, og kom i gang med din vægttabsrejse i dag.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark