Thubalka renoverer og sørger for genanvendelighed

//

Der findes stadig mindre og dybt specialiserede virksomheder i Danmark, som er med til at holde liv i kulturen. En af de virksomheder er Thubalka, hvor de renoverer og restaurerer kirkeklokker, tårnure og meget mere.

Arbejdet foregår naturligvis mest for kirker, herregårde og rådhuse, men er med til at holde liv i den smukke kulturskat, vi har i Danmark. Vidste du f.eks., at kirkeklokken engang var tæt på at uddø? På grund af krig var det beordret, at kirkeklokkerne skulle omsmeltet til kanonkugler, som kunne bruges til at skyde tilbage på fjenden.

Heldigvis uddøde kirkeklokken ikke – og i dag er vi stolte af at have mange flotte og velfungerende klokker i de danske kirker, som ringer ind til vores traditionsrige begivenheder som bryllup, konfirmation, begravelse og meget mere.

For den private forbruger er der dog stadig mulighed for at få restaureret genstande som f.eks. en vindfløj, hvilket er en genstand, som ses på flere huse efterhånden. Den lille trend har også historiske rødder til kirken og de adelige, da det i fordums tid kun var disse velhavende magtfolk, som havde råd til de smukke vindfløje og vejrhaner i kostelige ædelmetaller som guld. Pøblen brugte dog også vindfløje, men disse blev lavet af træ, som jo ikke havde samme værdi. Dengang satte fiskeren en fisk over sin forretning, smeden en ambolt osv. På den måde skiltede de med deres kompetencer. I dag er det dog mere pynt til huset, hvor vindfløjen eller vejrhanen er en historisk reference til den romantiske bondegård eller den gamle købstads vejrhaner på hustagene.

Ældre vindfløje kan heldigvis renoveres, også selvom der er tale om de helt gamle, som nogle gange findes med skudhuller i! Takket være arbejdet med at bringe nyt liv i disse klokker, vindfløje og meget mere, bibeholder vi en meget vigtig dansk kultur og historie.

 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark