Tilbygninger til daginstitutioner

//

Det er meget normalt at daginstitutioner vælger at bygge tilbygninger, når først de begynder at få flere børn og mere trafik. Man ser ofte at der pludselig ikke er faciliteter og plads nok til alle. Men der er dog et par ting man bør overveje før man anskaffer sig en tilbygning.

Brugbarhed

For det første er det en idé at overveje, hvad brugbarheden af rummet skal være. Bygger man en fællessal, et klasselokale eller måske en kantine? Lige meget hvad det er, skal man overveje hvilke materialer man vil benytte sig af og hvor stor kapaciteten skal være. Ønsker man et lokale til sport, skal det i hvert fald have en størrelse der er godkendt til 500 mennesker, da man ellers indskrænker det for meget og umuliggøre visse sportsgrene som unge bør opleve og udøve. Skal man derimod have endnu et klasselokale, kan man nemt gøre det meget mindre og det kan endda være en fordel, da eleverne så sidder tæt og måske har nemmere ved gruppearbejde og generelt at socialisere sig.

Bæredygtighed  

Derudover bør man i 2022 overveje hvilke bæredygtige udfordringer der kan være ved at tilbygge. Naturligvis skal man bruge meget energi på eksekveringen af projektet i form a fossile brændstoffer og strøm. Man kan dog begrænse det ved, at søger materialer med mindre co2 udledning – altså bæredygtige materialer. F.eks. kan man finde et bæredygtigt gulv, da det ofte er lagt af en enkeltstående virksomhed og ikke en del af projektet.

Økonomi

Man bør naturligvis også overveje økonomien bag projektet, da det kan være en meget dyr omgang at få gjort plads og tilbygget. Man kan eventuelt søge om biddrag fra kommunen, hvis man er en privat institution, da der ofte er mangel på offentlige institutioner, hvilket presser kommunen og staten til at give økonomisk bidrag til private institutioner.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark