Træn bæredygtigt uden skader

//

Bæredygtig træning

Bæredygtig træning er nok ikke et udtryk der ringer en klokke hos mange, dog er det stadig en mulighed. Det har længe været en dille, at træne i et fitness-center og danskerne foretrækker det ofte, især, i vinterperioden. Kulden og vejret kan skræmme den gængse løber ind ind på et løbebånd. Men til forskel for naturen, kræver et løbebånd strøm for at kunne fungere. Hvis man vil skåne miljøet, skal man altså fortsat løbe i naturen. Desuden er der også andre metoder at træne bæredygtigt på; f.eks crossfit. 

Tøj og redskaber

I takt med at der åbner flere fitness-centre og der er kommet mere fokus på træning er salget af træningstøj også stigende. Alle burde eje en eller anden form for træningstøj, men hvad vi ikke altid tænker over er materialet og produktionslandet. I senere tid er der kommet mere fokus på genbrug af tøj. Danskerene er tilbøjelige til at sælge deres brugte tøj på loppemarkeder eller diverse online marketplaces. Men idéen om genbrugt træningstøj kan være skræmmende. Der er dog flere og flere fabrikanter der er begyndt at designe træningstøj af genbrugt materiale, hvilket er en fremragende måde at være bæredygtigt på.

Skader

Hvis man vælger at ændre sin træningsmetode til gavn for bæredygtigheden skal man være obs. på nogle forskellige ting. En pludselig ændring i ens motions system kan genere kroppen, og i nogens tilfælde medføre skader. Det kan forebygges ved at man undersøger potentielle skader af nye træningsformer. Er man dog så uheldig at fange en skade i sin bæredygtige træning bør man søge professionel hjælp, så man hurtigst muligt kan komme tilbage på en løbesti. En ændring i ens træningsmetode bør aldrig besværliggøre ens træning, men derimod være en mulighed for at fortsætte sin sunde livsstil med blot et lidt større fokus på bæredygtighed.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark