Træn din koncentration med puslespil

//

Puslespil er det nye sort. Særligt for voksne har det fået en kæmpe revival, hvor børnene har været med på vognen hele tiden.

Årsagen er nem at spotte, da du med puslespil har hele tre ting:

  • Afslapning
  • Hygge
  • Træning af sin koncentration

Med andre ord er det bare om at komme i gang. Du kan læse mere om nedenfor hvordan og hvorledes. Først hvordan og hvor du kan købe dine puslespil:

Billige kvalitetspuslespil

Kig dig godt for, så dit nye puslespil er af en vis kvalitet. Du bør gå efter brikker af en vis tykkelse, så det er tydeligt, om de passer sammen og at de kan holde til, at du prøver dig frem, om de passer. Omvendt skal de være nemme at skille ad, så det er nemt at starte.

Markedet er stort, og du kan med fordel kigge dig lidt omkring. De klassiske mærker tager ofte lidt ekstra for deres brand, hvor du sagtens kan finde rigtigt gode alternativer til en bedre pris. For eksempel finder du et godt udvalg af puslespil lige her: https://www.legbilligt.dk/

Puslespil er hyggeligt og afslappende

Det er måske ikke så stor en overraskelse, at du kan slappe af med at lægge puslespil. Det har en dejlig afstressende funktion at sidde roligt og prøve sig frem med brikkerne. Yderligere slapper du af, fordi aktiviteten er afgrænset og tydelig, så din hjerne er ikke på overarbejde med multitasking eller lignende. Endeligt er det umuligt at skynde sig med puslespil, hvorfor du automatisk går ned i tempo og slapper mere af.

Hyggen har du i og med, at du vælger en aktivitet, der ikke som sådan er nyttig. Det er ’pure pleasure.’ Og ovenikøbet kan du gøre det sammen med andre. Fælles afslapning og hygge. Der er intet som at slappe af med en hyggelig aktivitet sammen.

Puslespil træner din hjerne

Så snart du har tænkt over det, giver det mening. For selvom du slapper af og hygger dig, arbejder din hjerne.

Dels med at fokusere, når du leder efter bestemte brikker. Dels med logisk sans, når du lægger en strategi for, hvordan du griber opgaven an. Måske du også har brug for at ændre strategien undervejs.

Særligt arbejder de små grå, når du kombinerer former og farver. Hele processen med at kigge på brikkerne og prøve af, hvordan de passer sammen, er træning af fokus og koncentration.

Så samtidig med at du slapper af og hygger, øger du din hjernekapacitet.

Du kan risikere at blive afhængig!

Hvis du ikke har prøvet det endnu som voksen, kan det kun gå for langsomt. Det er en aktivitet, som du bliver nærmest afhængig af. Hvis der ligger en halvfærdigt puslespil, bliver det hurtigt en vane lige at lægge et par brikker i forbifarten.

Når puslespillet er lagt, har du ro og glæde i kroppen. Du kom i mål, og det hele passede. Når du er klar til det, så tilbage i æsken med brikkerne og i gang med et nyt.

Måske din nabo hopper med på trenden, og I kan bytte puslespil med hinanden. God fornøjelse!

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark