Vi må træffe grønnere valg, når vi vasker vores bil

//

Sidste år offentligjorde Magasinet, Samvirke, en artikel, hvor de med udgangspunkt i beregninger fra Miljøstyrelsen forsøgte at indvillige deres læser i, hvilket valg, der er det mest miljørigtige, når de skal vaske deres bil. 

Målet for Samvirke var tilsyneladende at give læseren mulighed for “at spare masser vand og få styr på naturen og kemien” samtidig. 

Og selvom målet må siges at være ganske hæderligt, så når de frem til nogle, efter min overbevisning, ret så misvisende konklusioner. 

De stiller nemlig en ret så forfejlet præmis op, der kun levner læseren to muligheder, nemlig enten at køre i vaskehallen eller gøre det selv. 

Herefter konkluderer artiklen på det grundlag og med udgangspunkt i Miljøstyrelsens tal, at vaskehallen kun udleder 1/3-del af den samme mængde vand, som man udleder, når man vasker bilen derhjemme.

Derfor lyder anbefalingen fra Samvirke også, at man bør køre i vaskehallen hver gang, man synes ens bil trænger til en kærlig hånd.

Nu skal jeg forklare, hvorfor dette er en forfejlet præmis. 

Der findes nemlig alternativer til vand og sæbe, som både giver en langt pænere resultat, men som også er til mindre skade for miljøet. 

Er du klar? 

Svaret er damp. 

Ja, du læste rigtigt: Damp. 

Det er nemlig muligt at damprense sin bil, og det giver et meget pænere resultat i længden, ligesom en damprens kræver 1/10-del af den samme mængde spildevand, som vaskehallen bruger. 

Hvorfor er der så ikke flere, der gør det, tænker du måske. 

Her er svaret formentlig, at det kan være rigtigt dyrt at investere i en damprenser. 

Det er ikke just et redskab, de lige har udstiller nede hos Jem&Fix. 

Men hvordan kan du så få damprenset din bil? 

Der er heldigvis opstået en lang række mobile services, hvor du selv kan vælge tid og sted, du gerne vil have din bil dampvasket. Bestil f.eks. her -> 

 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark