Vintervejret nærmer sig – sådan holder du dig i form

//

Der er vist efterhånden ingen, der ikke er klar over, at vintervejret er kommet til Danmark. Der er allerede faldet den første sne, og dermed har den første mængde slud og is også dækket mange danske landeveje. Alt det blandet med strid vind og hyppig regn vidner om vinterens komme, men for mange aktive danskere betyder det også et brat stop for deres træning. Det er nemlig ikke særligt nemt eller sjovt at løbe i slud til anklerne på isglatte landeveje, mens man får blæst iskold regn i hovedet.

Brug et løbebånd

Heldigvis behøver vintervejret ikke være synonymt med mindre træning og en dårligere form. Du kan nemlig sagtens stadig holde dig i form. Det kræver bare, at du træner på en anden måde. Hvis du indtil videre har været en flittig løber, tyder meget på, at du godt kan lide det at løbe, hvad end det er selve aktiviteten, den nemme træning eller følelsen efter en tur. Alt det kan du heldigvis stadig opnå i hjemmets trygge varme, hvis bare du har et løbebånd.

 

Det at løbe indendørs på løbebånd bliver selvfølgelig aldrig rigtig det samme som en fri løbetur i den friske vind. Med et godt løbebånd kan du dog komme ret tæt på, og du kan med sikkerhed holde formen ved lige, indtil du igen har mulighed for at komme ud på landevejene. Bid dog mærke i, at der netop står et godt løbebånd. Det kan føles fristende bare at købe det billigste løbebånd, hvis man i forvejen ikke er særligt meget for ideen. På den måde ender man dog bare med at betale for et dårligt redskab, man ikke kan bruge, og som hurtigt går i stykker. Hvis du vil tage vinterens løbetræning seriøst, bliver du altså nødt til at investere i et løbebånd i lidt højere kvalitet og med lidt flere funktioner.

Find et godt løbebånd

Det vil først og fremmest sige er løbebånd produceret at et velkendt og anerkendt mærke. Så er du nemlig sikker på, at det kan holde til flittig træning og kan følge dig i løbet af mange kommende vintre. Det betyder dog også et løbebånd, du kan styre forholdsvist nøje. Noget af det første som selv forholdsvist øvede løbere skal vænne sig til er nemlig, at du helt selv vælger terræn og hastighed. Det kan i starten føles sært at skulle trykke på en knap for at lunte hurtigere eller for at løbe op ad bakke.

 

Det bliver dog hurtigt ganske naturligt, og det tillader dig tilmed at træne mere fokuseret og intensivt, end normal løbetræning i dit nabolag nogensinde ville kunne. Vil du gerne træne lårene med bakkeløb, kan du opnå det med et enkelt tryk på en knap. Der er altså også mange fordele ved træning på løbebånd, hvad end det er de mange funktioner, manglen på slagregn eller bare det, at du kan løbe til synet af din yndlingsserie.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark