Hvilke misbrug findes der? Her er 10 eksempler

//

Hvilke misbrug findes der?

Der findes mange former for misbrug, herunder alkohol, narkotika, spil, sex og shopping. Misbrug er ikke kun et problem for den enkelte, men også for deres pårørende og omgivelser. Ofte vil mange af disse misbrugere have svært ved at stoppe med at misbruge, selv om de ønsker det, og derfor kan døgnbehandling være en nødvendighed. 10 eksempler:

  1. Alkohol
  2. Narkotika
  3. Spil
  4. Sex
  5. Shopping
  6. Tobak
  7. Stoffer
  8. computer, mobil og tv

Er jeg misbruger?

Om du er misbruger afhænger af, hvor ofte og hvor meget du bruger. Hvis du har brug for at bruge stoffer eller alkohol for at fungere normalt, eller hvis du har problemer med at stoppe, selv om du vil, så er der en risiko for, at du er misbruger. Det er dog ikke altid tilfældet, og du kan have et problem uden at være misbruger. Hvis du er i tvivl, så tag kontakt til din læge eller et behandlingscenter.

Hvad er døgnbehandling?

Døgnbehandling (dagbehandling) er et tilbud, hvor man har mulighed for at modtage behandling og ophold på et behandlingscenter eller i et hospital. Døgnbehandling er ofte intensiv og målrettet behandling, hvor patienten bor på institutionen. Døgninstitutioner kan have forskellige tilbud og koncept, men fælles for dem er, at patienten opholder sig på institutionen i løbet af dagen og natten, og at der er læger, sygeplejersker eller plejere til stede døgnet rundt.

Døgnbehandling er ofte den bedste mulighed for dem, der lider af et alvorligt misbrugsproblem, da det giver dem mulighed for at få den hjælp, de har brug for døgnet rundt. Døgnbehandling kan dog være en dyr affære, og derfor er det vigtigt at undersøge de forskellige muligheder, inden man beslutter sig for denne behandlingsform.

Hvad koster døgnbehandling?

Prisen afhænger af mange faktorer. Tag derfor en uforpligtende dialog med et professionelt behandlingscenter og få skræddersyet en behandlingsplan, der passer til dine behov og økonomi.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark