Er du træt af at bruge 1 time af arbejdsdagen på oprydning?

//

Når man arbejder med træ i forskellige former og arter, så er der én ting der er fælles for alle processer: Det sviner, meget. Det flyver med træspåner og savsmuld, som sætter sig fast i tøj, hår og er alle steder på værkstedet. Det vil sige, at der altid skal sættes minimum 1 time af om dagen til oprydning og rengøring. Det er ikke ligefrem det sjoveste ved jobbet, men er simpelthen nødvendigt, da det sviner så meget. Mon ikke det kan gøres nemmere?

Hvad er løsningen på oprydningen?

Invester i en spånsuger. En spåsuger er ligesom en meget stor støvsuger, der suger savsmuld, spåner og støv op fra materialer som træ, plastik og papirrester. Den er derfor oplagt at have på dit værksted. Der er også en række fordele ved at investere i en spånsuger. Du sparer tid på rengøringen efter en lang arbejdsdag på værkstedet, og du kan derfor bruge din tid på det vigtige, og det som du er rigtig god til. På en anden måde kan man sige at du kommer til at arbejde mere effektivt. Derudover kan en spånsuger mindske risikoen for at du bliver ramt af sundhedsproblemer på grund af den høje eksponering du er udsat for hver dag gennem den store mængde af træstøv. Desuden vil en spånsuger kunne gøre dine maskiner på værkstedet mere effektive, da de ikke er fyldt med støv fra dagens, ugens og måske den sidste måneds arbejde.

Hvor bliver de anvendt?

Typisk bliver en spånsuger anvendt på erhvervsskoler, hvor de skal bortsuge træstøv og spåner fra maskiner samt bruges til den almindelige rengøring. Derudover bliver det brugt på folkeskoler i blandt andet sløjdlokaler. Tømrer og snedkerier har også behov for en spånsuger til at få udsuget spåner og støv fra maskiner. Trykkerier benytter også en spånsuger til udsugning af papir, strimler og papirstøv. Plastindustrien har også altid en spånsuger til sugning af deres restprodukter og støv. Så der er mange forskellige erhverv, der benytter en. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark