Hvad er generaliseret angst, og hvordan kan man behandle det?

//

Du har sikkert hørt om mange forskellige typer af angst såsom social angst eller panikangst. Men har du nogensinde hørt om generaliseret angst? Vi kender alle til at blive bange ind i mellem, men hvis du er bange og bekymrer dig så meget, at du har svært ved at glæde dig til noget i fremtiden, kan det tyde på at du har en angstlidelse. Dette betegnes som generaliseret angst. Det er en lidelse som defineres som udtalt bekymring, nervøsitet og angst de fleste dage i måneden. Så det er altså ikke fordi at din angst er forbundet med bestemte situationer eller ting som for eksempel edderkopper.

Hvad er generaliseret angst?

Man ser ofte folk der lider af generaliseret angst, har mange katastrofetanker om at deres nærmeste bliver ramt af sygdom eller en ulykke. Hvis man lider af dette, kan man ikke bare stoppe med at bekymre sig, selvom man gør alt for at lade vær. Lidelsen gør at man føler sig konstant belastet, da man er meget anspændt, har svært ved at sove og har meget hovedpine, hjertebanken og spændinger i hele kroppen. Rigtig mange mennesker opdager slet ikke at de lider af det i løbet af deres liv. Deres første tanke er at de har nogle fysiske sygdomme, og derfor er der mange som slet ikke starter i behandling mod det.

Hvordan kan man behandle det?

Behandlingsformen kognitiv psykologi er den bedste behandlingsform til dig der lider af generaliseret angst, da du kommer i dybden med dine problemer. Man kan nemlig lære at bekymre sig mindre og opretholde sine daglige funktioner i ens hverdag. Denne form for behandling er en samtalebehandling, hvor man fokuserer på, hvilke tanker man har om sig selv og ens problemer. Derfor er en stor del af behandlingen, at man arbejder med ens tankemønster så man kan stoppe med at bekymre sig og dermed kontrollere dem før at man ender i en negativ spiral. 

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark