Købsvaner og genanvendelige ting

//

Problemet med den store ophobning af affald og besværet med at komme af med det vokser og vokser. Det er med til at skade vores klima, og det vil ifølge flere studier på sigt, komme til at skade menneskeheden. En årsag til at folk smider alle deres ting ud, og hele tiden køber nyt, er folks købsvaner. Vi må erkende at i mange lande specielt i de forskellige stater i USA, er mennesker blevet storforbruger, og det er næsten umuligt for folk at styre. Man kan bare tage et kig på Black Friday, som er den største udsalgsdag der findes på hele kloden. Det er uden nogen overraskelse en amerikansk opfundet tradition, som hvert år falder på fredagen efter thanksgiving i USA, det vil sige den sidste fredag i november måned. En sort dag, hvor alle i detailbranchen bliver presset til at sænke deres priser helt i bund, for at kunne konkurrere. Der findes flere videoer ude på nettet hvor man kan se en stor flok af mennesker storme storcentre og komme op og toppes med andre hvis de bliver uenige om hvem der havde fat i varen først. Det er et rigtig syn på hvor afhængige mennesker er af at forbruge og finde stærke tilbud. For selvom mange af dem der køber på Black Friday allerede, har et stort flot plasma-tv eller at deres mobiltelefon virker upåklagelig, så skal det gamle skiftes ud og det nyt skal ind.

Sortering af elektronikaffald

De gamle ting og sager ryger på lossepladsen, hvor store bunker af affald skal sorteres. Efter man har fået sorteret affaldet, og sorteret elektronik i bunke for sig selv, sendes det til et demonteringsanlæg, hvor det kan blive skilt ad. Det gøres for at få lagt elementer der kan genanvendes til siden, og andre farlige dele i elektronik bliver sendt til specialbehandling, for at skåne miljøet.

Genanvendelige kontorartikler

Noget der specielt kan genanvendes og som mangler mere opmærksomhed fra større virksomheder, er kontorartikler. Det kan være lige fra kontorstole til printere, som virksomheder jævnligt skifter ud. Kontorstole ses ofte blive smidt ud så snart de har et dårligt hjul eller at en syning i stoffet er gået op. Her er der heldigvis nogle virksomheder som har taget initiativ, og opkøber brugte kontorstole. Her tager man sig af skaderne, og fikser dem så de står lige så skarpt som ny. Du kan bla. købe en flot Kinnarps stol som er helt ny renoveret til, og spare en god sum penge. Køb af brugt og renoveret ting er vejen frem for et bedre miljø, og for at skabe en bedre købskultur.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark