Tab dig med cykling i dagligdagen

//

Hvis du ønsker at tabe et par kilo, kan cykling være den perfekte måde at hjælpe dig med det på. Der er mange måder at tabe sig på, men cykling er en fantastisk måde at gøre det på i din hverdag. Cykling er en motion med lav belastning, der er skånsom for dine led og perfekt for folk i alle aldre. Det hjælper også med at forbedre din kardiovaskulære sundhed og kan endda hjælpe dig med at tabe dig. Ved at tilføje cykling til din regelmæssige rutine kan du forbrænde kalorier og tabe dig på en sund og bæredygtig måde. Du kunne f.eks. begynde at tage cyklen på arbejde eller droppe bilen, når du ikke skal købe flere varer end du kan have på cyklen, når du skal til købmanden.

Det er faktisk lettere end du tror, når du først har fået cyklen indarbejdet som en fast del af dit daglige bevægelsesmønster. Her er et par tips, der kan hjælpe dig i gang:

Start langsomt

Hvis du ikke er vant til at cykle, skal du starte med kortere ture og arbejde dig opad. På den måde undgår du skader og træthed. Det er vigtigt, at du fra start får et positivt forhold til cykling, hvis det skal blive en rutine, der hænger ved.

Tilføj gradvist mere tid til dine ture, indtil du er i stand til at cykle i mindst 30 minutter hver dag. Sørg for at vælge en rute, der er udfordrende nok til at give dig sved på panden, men ikke så udfordrende, at du ikke kan gennemføre turen.

Tilføj bakker til dine ture

Hvis du tilføjer bakker til dine ture, kan du forbrænde flere kalorier og forbedre din kondition. Du kan selvfølgelig også vælge at sætte farten op, cykle i hård vind eller på anden vis øge intensiteten på dine cykelture. Det hjælper alt sammen med at få dig i bedre form.

Når du er fortrolig med at køre regelmæssigt, kan du overveje at tilføje nogle intensitetsintervaller. Disse intervaller indebærer, at du skifter mellem høj- og lavintensive segmenter i løbet af din tur. Dette vil hjælpe dig med at forbrænde flere kalorier og forbedre din kondition.

Brug en cykel, der passer dig godt

En cykel, der ikke passer dig ordentligt, kan være ubehagelig og kan føre til skader. Sørg for at finde den rigtige størrelse og type cykel til dig. Bikeland har udviklet en størrelsesguide, som du kan bruge til at finde en cykel i den rigtige størrelse for dig.

Spis sunde fødevarer

Hvis du spiser sunde fødevarer, får du den energi, du har brug for til cykling, og det vil også bidrage til at forbedre dit generelle helbred. Det gælder selvfølgelig for al motion, men cykling er en motionsform, der ofte bydere på ture af længere varighed sammenlignet med f.eks. løb og roning. Derfor er det også ekstra vigtigt, at du har spiser rigtigt før og under din cykeltur, så du ikke risikerer at gå sukkerkold inden du er hjemme igen.

Drik masser af vand

Det er vigtigt for cyklister at holde sig hydreret, især under lange ture. Sørg for at drikke rigeligt med vand før, under og efter dine ture. Du kan også have en vandflaske eller to med på cyklen, så du er sikker på at holde dig hydreret under turen.

Er du klar til at hoppe på cyklen?

Hvis du har fået mod på at hoppe på cyklen, har Bikeland alt, hvad du behøver for at komme i gang. Vi har et bredt udvalg af cykler til alle typer ryttere, fra nybegyndere til erfarne cyklister. Se udvalget af billige cykler her. Så hvad venter du på? Hop op på din cykel og begynd at træde i pedalerne!

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark