Hvorfor er transportsektoren så vigtig

//

Hvorfor skal vi nytænke transport

Vi skal nytænke transportsektoren af flere årsager. Først og fremmest fordi den forurener ufatteligt meget. For det andet fordi det direkte afspejler vores forbrug. Med alt den teknologi og den hurtigst voksende middelklasse burde vi gerne se en stor udvikle og innovation i netop denne sektor. Problemet vi har for hånden er at det ikke er tilfældet. Sektoren er så præget af konkurrencedygtighed at flere og flere virksomheder vælger ikke at investere i elektriske lastbiler, skibe, vindmøller osv. Og det er der en særlig grund til. Transportsektoren er så latterligt lukrativ at der for meget få virksomheder er incitament til at ændre sin virksomhedsstrategi. Det skal vi sammen ændre på.

Hvorfor skal vi mindske vores forbrug

Vi skal mindske vores forbrug som et direkte resultat af ovenstående. Sektoren er for lukrativ og for kapitalkrævende at ændre til at små som store virksomheder har råd eller incitament til at ændre på noget som helst. Derfor er det op til os at ændre vores forbrug så lastbilerne, skibene og flyene skal tage færre gange frem og tilbage. Vi skal være bedre til at skabe en kultur der hylder det lille forbrug, det nødvendige forbrug og det opofrende forbrug. Det skal være sejt at købe ting der er udløbet eller tæt på udløbsdatoen. Det skal være sejt at købe, sælge og istandsætte brugte ting. Hvem kan ikke lide at købe sig et skat secondhand og istandsætte det? Hvis ikke det er tilfældet, så lad os gøre det tilfældet.

Hvorfor skal vi handle lokalt

Vi skal handle lokalt fordi det ikke kræver nogen transport. Det kræver ikke at der er en virksomhed nede i Asien eller Sydamerika der igangsætter en proces og fragter dit produkt hele vejen til Danmark. Vi skal være bedre til at betale prisen for det lækre, lokale produkt. Hvis vi endelig skal købe eller fragte ting over længere afstande, så må man være god til at hyre de rigtige, miljøbevidste virksomheder.

Genanvendelighed

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark